[SOLVED] Cubasis Help with Audio units

Post Reply
Style45
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Dec 16, 2017 11:54 pm
Contact:

[SOLVED] Cubasis Help with Audio units

Post by Style45 » Tue Jan 02, 2018 4:44 pm

Hi
I have in old ipad 2 running ios 9.3.5 and the latest versions of cubasis and virsyns reslice.

reslice is an AUv3 instrument but it doesn't show up in my cubasis.... in fact I don't even have a folder / button for audio units show up in cubasis.

I've watched a few youtube clips of people making a new midi track selecting instrument and then they have audio unit show up as an option.
Ive tried to copy these steps but it's just not there.

I can use reslice via inter app audio but it's a shame to lose out on AUv3 the workflow.

are AUv3's supported on ios 9.3.5 ?

cheers

John1289
New Member
Posts: 49
Joined: Mon Oct 23, 2017 9:03 pm
Contact:

Re: Cubasis Help with Audio units

Post by John1289 » Wed Jan 03, 2018 5:20 pm

You need to buy it.😂what you have is jailbroken version right?

Style45
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Dec 16, 2017 11:54 pm
Contact:

Re: Cubasis Help with Audio units

Post by Style45 » Wed Jan 03, 2018 5:31 pm

nope,
I have the paid for app from the apple app store running on a non jailbroken ipad.

John1289
New Member
Posts: 49
Joined: Mon Oct 23, 2017 9:03 pm
Contact:

Re: Cubasis Help with Audio units

Post by John1289 » Wed Jan 03, 2018 9:19 pm

Ah.sorry then.have you tried disintalling and reinstalling Cubasis?

Style45
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Dec 16, 2017 11:54 pm
Contact:

Re: Cubasis Help with Audio units

Post by Style45 » Thu Jan 04, 2018 12:00 am

Just tried this but it's still the same, no luck :-(
I suspect it might be down to iOS 9.3.5 and my (old iPad)

John1289
New Member
Posts: 49
Joined: Mon Oct 23, 2017 9:03 pm
Contact:

Re: Cubasis Help with Audio units

Post by John1289 » Thu Jan 04, 2018 6:54 pm

Yeah I think so

642carl
New Member
Posts: 25
Joined: Wed May 11, 2016 11:22 pm
Contact:

Re: Cubasis Help with Audio units

Post by 642carl » Thu Jan 04, 2018 10:06 pm

https://www.steinberg.net/fileadmin/fil ... ES.html#AU

not supported on iPad 1,2,3.mini(1)

Style45
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Dec 16, 2017 11:54 pm
Contact:

Re: Cubasis Help with Audio units

Post by Style45 » Thu Jan 04, 2018 10:35 pm

Thank you 624carl for confirming.

Just another excuse to buy a new iPad :-)

User avatar
LSlowak
Steinberg Employee
Posts: 2182
Joined: Thu Aug 08, 2013 12:36 pm
Contact:

Re: Cubasis Help with Audio units

Post by LSlowak » Tue Jan 09, 2018 1:41 pm

Hi Style45,

As stated in the App Store description and on our website:
Audio Unit extension requires iPad mini 2, iPad 4 or later models. Audio Unit and Waves plug-in (in-app purchase) automation requires iOS 10 or higher.

Hope that helps.

Best,
Lars
Lars Slowak - Project Management & Team lead Cubasis
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook

Post Reply

Return to “Cubasis”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests