[ISSUE] Generic Remote is missing lots of Values/Actions

Post general topics related to Nuendo 6 here.
Post Reply
Yannick
Junior Member
Posts: 102
Joined: Fri Dec 17, 2010 8:55 pm
Contact:

[ISSUE] Generic Remote is missing lots of Values/Actions

Post by Yannick » Mon May 13, 2013 8:19 pm

Hello all,
I'm puzzeled by this :

I'm setting up a generic remote controller to control mainly all I can on a "Selected" audio channel (Eq, Sends, Strip...) and there is something wrong here.

There is no way to find values/actions like high/low cut filters and so many other switches/knobs...so I was thinking that these features were deliberately left out for an unknown reason to me...BUT,
if I assign my low cut filter frequency to Quick Controls (right click on the LC knob) AND my quick controls are setup on the very same midi controller I'm using as generic remote,
if I open my generic remote editor again, what do I see in the value/action column instead of "quickcontrols:quickcontrols1" :

I see it there written in all letters : "input filter LC-Freq" !!!

This means that this value/action exist and is just plain MISSING in the generic remote editor drop down menu under "VST Mixer"

What the heck ?

The same exact thing happens for any missing action/value like all STRIP parameters that do not appear in the generic remote editor BUT appear in all letters IF you assign them to a quick control !

Any chance that this be adressed ?

Regards
Yannick

User avatar
Domilik
Member
Posts: 414
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:58 am
Contact:

Re: [ISSUE] Generic Remote is missing lots of Values/Actions

Post by Domilik » Mon May 13, 2013 9:13 pm

I'm asking for this since June 2010 (in old forum).
That was the time where Steinberg stopped implementing new features to the generic remote.

https://www.steinberg.net/forum/viewtop ... 86&t=36383

https://www.steinberg.net/forum/viewtop ... 77&t=36256

https://www.steinberg.net/forum/viewtop ... =76&t=9304
Nuendo 7 | Win7 x64, Intel i7 6700k, Asus Z170-A | RME Fireface 802 | RME Babyface | Focusrite Saffire Pro 40 | Yamaha 01v96i | JBL LSR4328 | Tannoy Revial 6 | Avid S3 | Mackie Control Universal | X-Keys Joystick | BCR 2000 | Novation Nocturn | Pro Tools 12 HD

Bernhard
Junior Member
Posts: 63
Joined: Tue Jan 18, 2011 7:30 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Generic Remote is missing lots of Values/Actions

Post by Bernhard » Mon May 13, 2013 9:15 pm

I'm missing those values and actions, too!
Quickcontrols are also incomplete.
Let's hope this woll be fixed soon!

etl17
Junior Member
Posts: 193
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:25 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Generic Remote is missing lots of Values/Actions

Post by etl17 » Tue May 14, 2013 2:31 pm

+1

Also, previously implemented functions such as "tempo" have recently dissapeared with the C7 / N6 release.
I have recently started exploring Digital Performer and I am blown away by the comprehensive OSC support. I think it's time for Steinberg to start investing in the remote support area again.
Last edited by etl17 on Tue May 14, 2013 9:57 pm, edited 1 time in total.
Nuendo 8 / Cubase Pro 9 / Wavelab Pro 9 / Windows 10 x64 / Custom build PC 990X, 24GB RAM / RME HDSPe / UAD 2 Quad / PoCo X8 + MkII

User avatar
Valerio Daniele
Junior Member
Posts: 78
Joined: Mon Feb 14, 2011 2:46 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Generic Remote is missing lots of Values/Actions

Post by Valerio Daniele » Tue May 14, 2013 4:30 pm

+1

Also click level on Cue Mixes...please...
Nuendo 7.1 64bit | WaveLab 9 64bit
RME Fireface800 / Prism Sound Orpheus |
Windows7 64bit SP1 |
Xeon E5-2620 v2 CPU, Gigabyte X79-UP4, 16GB RAM, Sapphire Nitro+ RX470 video |
UAD-2 Quad, Sonnox Plugins, SoundToys plugs, Kontakt4, Ivory II, FabFilter Pro-Q, Antares Auto-Tune, Izotope RX

-syra
New Member
Posts: 23
Joined: Thu Feb 12, 2015 8:51 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Generic Remote is missing lots of Values/Actions

Post by -syra » Fri Feb 20, 2015 7:28 am

+1

Deulin
New Member
Posts: 1
Joined: Thu Mar 28, 2013 3:55 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Generic Remote is missing lots of Values/Actions

Post by Deulin » Tue Dec 15, 2015 3:52 pm

+1


Humanizer
New Member
Posts: 20
Joined: Thu Mar 31, 2011 2:16 am
Contact:

Re: [ISSUE] Generic Remote is missing lots of Values/Actions

Post by Humanizer » Sun Jan 07, 2018 2:47 am

Sure!!!!! +1

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests